Voor deurwaarders

Deurwaarders

Incasseren met oog voor de situatie van de debiteur lijkt eenvoudig. Maar aan welke concrete voorwaarden en eisen zo’n incassotraject moet voldoen is niet altijd duidelijk. De SRCM-norm voor Social & Responsible Credit Management, met de modules voor de gerechtsdeurwaarder, biedt hiervoor een concreet kader. 

Gerechtsdeurwaarderskantoren kunnen zich aan de SRCM-norm toetsen én kunnen zich verder ontwikkelen in maatschappelijk betrokken incasseren.

Ontwikkeld met brede betrokkenheid

In 2019 heeft Aqturion samen met een groep gerechtsdeurwaarders de norm Social & Responsible Credit Management (SRCM) ontwikkeld. Onderdeel van de ontwikkeling waren gesprekken met ruim dertig stakeholders: grote opdrachtgevers, schuldhulpverleners, bewindvoerders en overheidsorganisaties. In samenspraak met zoveel mogelijk verschillende betrokkenen is de SRCM-norm ontwikkeld.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De SRCM-norm vormt een ideale opstap naar een professioneel en relevant MVO-beleid dat verder reikt dan alleen incasso. Bij samenstelling van de norm is aandacht gegeven aan alle algemene MVO-aspecten. Hiervoor is een normenkader vastgesteld. Creditmanagement vormt vanzelfsprekend het hart van de norm. Daarnaast worden thema’s behandeld als leiderschap, zorg voor medewerkers, privacy, impact op milieu en inkoopbeleid.

Voor verschillende sectoren worden specifieke modules ontwikkeld.

De keten

Met het recent geïntroduceerde ambitiemodel voor primaire schuldeisers en de SRCM-modules voor incassobureaus is SRCM nu een geïntroduceerde keten waar dezelfde uitgangspunten gelden en partijen elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Onderlinge aansluiting wordt vergemakkelijkt.

Het voordeel van certificering

Met het SRCM-certificaat toont de gerechtsdeurwaarder verantwoordelijkheid als het gaat om sociaal en verantwoord incasseren. Voor opdrachtgevers geeft het werken met een SRCM gecertificeerde incassopartner de zekerheid dat hun debiteuren zorgvuldig worden benaderd.  

Certificering telt mee in commerciële en aanbestedingstrajecten.

Meer informatie?

Bel met Bart van Gerven op nummer 06 2888 0484‬ of per mail via b.v.gerven@srcm-certificering.nl of Wiebe-Bart Veenstra op nummer 06 2292 1213‬ of mail via w.b.veenstra@srcm-certificering.nl.